Nieuws

24-03-2015 Micropullers naar Kamperveen

Op 18 april komt micropulling naar Kamperveen. Uit het hele land komen de deelnemers naar Kamperveen  toe. De Micropulling vereniging N.M.P.O. (Nederlandse Micropulling Organisatie) verrijd dan een wedstrijd, die mee telt voor het Nederlands kampioenschap. En dat beloofd spektakel!!!

Maar voor we gaan vertellen wie het spektakel maken leggen we eerst even uit wat micropulling is.

Iedereen kent wel  tracktorpulling, met die brullende motoren en in de lucht werpend zand. Tracktoren die met grote snelheid een zware aanhanger (sleepwagen) voort slepen over een baan van zware grond. Micropulling is precies het zelfde alleen dan op schaal 1 op 10 en radiografisch bestuurd. Deze kleine monsters zijn zeer sterk. Er zijn zelfs pullers die meer dan 10 pk leveren. Al dit geweld zorgt voor een spectaculaire wedstrijd door de grote snelheid en de brute kracht die dan vrij komt. 

Micropulling telt drie verschillende soorten klasses.

Als eerste de Vrije klasse. Hierin mag men zo veel en zo groot mogelijke motoren gebruiken als men zelf wil, als men maar binnen de gestelde gewichten en maten blijft die de N.M.P.O. heeft vast gesteld.

Ten tweede heeft de micropulling de Super Stock klasse. Dit zijn pullers die moeten lijken op een landbouw tracktor. Hier is maximaal één motor toe gestaan die onder de motorkap moet worden ingebouwd. De inhoud van de motor vrij.

Als laatste heeft de N.M.P.O. nog een Two Wheel Drive klasse. Deze pullers moeten een autobody hebben. Verder mag er maar een motor in het frame liggen met een maximum van 10 cc. Deze regel is bedoeld om de instap in de micropulling relatief goedkoop te houden. 

Dit alles beloofd veel spektakel en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Dus bent u van harte uitgenodigd om eens te kijken hoe een micropuller over de baan scheurt met een zware sleepwagen achter zich aan zeulend. Wij weten zeker dat u er geen spijt van krijgt en dat u weer eens iets anders heeft om over te praten. 


03-03-105 Update inschrijving en reglement

Er kan niet meer online ingeschreven worden in de standaardklasses, alleen nog in de sportklasses. 

Er is een kleine wijziging doorgevoerd in het reglement voor de standaardklasses. De maximale breedte van de machine is gewijzigd naar 3,50 mtr (was 3,4 mtr).


14-02-105 Kamperveen in Trek (kertrek)

Weer  velen stonden afgelopen vrijdagavond in de rij om zich in te schrijven voor de trekkertrek wedstrijd van 18 april in Kamperveen

Zelfs zo veel dat de wedstijdleiding  heeft moeten besluiten enkelen te moeten uitloten, dat is best jammer want velen komen van heel ver om mee te mogen doen en 'dan is het extra zuur om ze te moeten teleurstellen' aldus het trekkertrek bestuur. Aan de andere kant is het ook wel weer een goed teken  dat zoveel deelnemers willen meedoen en we gaan er dan ook weer proberen om samen met alle vrijwilligers er goed georganiseerde en  spannende wedstrijd van te maken. 

Alleen in de sportklasses kan er nog wel worden ingeschreven via deze site van trekkertrek Kamperveen.

Kijk hier voor alle foto's

  

 


14 februari 2015 - Online inschrijving geopend (update 16:30 uur)

Vanaf heden kunnen deelnemers zich online aanmelden voor deelname aan de wedstrijd op 18 april 2015. 

De standaardklasses zitten op 2 na vol! Er kan alleen nog worden ingeschreven in de 2-wd 5,5 ton hobbysport 6 cil met turbo en de 7,0 ton hobbysport (5,5 ton hobbysport 4 cil is ook vol).

Alle sportklasses zijn nog open voor inschrijving. Klik hier voor het inschrijfformulier.

 


11 februari 2015 - Nieuws over inschrijfavond

A.s. vrijdag 13 februari is de jaarlijkse inschrijfavond. Het bestuur heeft nog enkele belangrijke mededelingen:

- Graag de wisselbekers inleveren op de inschrijfavond.

- Er wordt een extra klasse toegevoegd aan het programma: Hobbysport 5,5 ton 6 cil met turbo.

- De supersport klasse A 3,5 ton wordt 3,6 ton

- Het reglement is aangepast. De gekleurde stukken tekst zijn nieuw.

 


17 januari 2015 - Voorbereiding Boerentrekkertrek Kamperveen 18-04-2015

Allereerst wenst het bestuur een ieder nog een mooi en veilig trekkertrekseizoen 2015 toe!

De voorbereidingen voor de wedstrijd in 2015 zijn al lekker op gang gekomen. Daarom wordt het ook hoog tijd om een aantal belangrijke zaken met jullie te delen:

Inschrijfavond: 13-02-2015

Lokatie: Juliushoeve, Jules van Asseltweg 3, 8278 AE Kamperveen (klik op link voor route).

Aanvang: 20.00 uur

Einde inschrijven: 22.00 uur

Er kan ingeschreven worden in onderstaande klasses:

Tweewiel Standaard:
2,6 ton, max. 3 cil. zonder turbo, (max. 65 pk)
3,0 ton, max. 3 cil. met turbo, max. 4 cil. Zonder turbo, (max. 80 pk)
3,8 ton, max 4 cil. met turbo, max. 6 cil. zonder turbo.
5,5 ton (hobby sport) max. 4 cil. Met turbo, 6 cil. Zonder turbo.
5,5 ton (hobby sport) max. 6 cil. Met turbo. 
7,0 ton (hobby sport)
 
Vierwielaandrijving Standaardklasse (vierwielaandrijving verplicht)
5,5 ton, max. 4 cil. met turbo.
5,5 ton, max. 6 cil. zonder turbo.
7,0 ton.
9,0 ton.
11 ton.

Tweewielaandrijving Sportklasse:

Klasse I: 2,6 ton – 3 cil., zonder DV
Klasse II: 3,0 ton – 4 cil., zonder DV, 5.5 ltr
Klasse III: 2,8  ton – 4 cil., met DV. picanto 
Klasse IV: 3,5 ton – 4 cil., met DV, 5.5 ltr 
Superrst. A: 3,6 ton – 6 cil., met DV, 7.0 ltr
Superrst. B: 4,5 ton – 6 en 8 cil., met DV, 12.0 ltr.

De trekker mag slechts 1x deelnemen m.u.v. de sportklase.

Bij een teveel aan deelnemers in de klasse beslist de wedstrijdleiding over deelname. Inschrijving sluit om 22.00 uur, waarna de wedstrijdleiding beslist. Afgewezen inschrijvers krijgen enkel op de inschrijfavond het inschrijfgeld terug (contant). 

Kosten deelname: €20,- per deelname

Wedstrijddatum: 18 april 2015


 


10 juni 2014 - Mooi bedrag voor KWF Kankerbestrijding

Dit jaar kon er een prachtig bedrag van €15.500 overhandigd worden aan KWF Kankerbestrijding! Met alle dank aan de trouwe sponsoren, vrijwilligers, landeigenaren en deelnemers en bezoekers die ieder jaar trekkertrek Kamperveen mogelijk maken. Het KWF besteedt het overgrote deel van de opbrengsten aan onderzoek en opleidingen. Kijk ook eens op de site www.kwf.nl. Daarop is ontzettend veel informatie te vinden over het KWF. Het bestuur van Boerentrekkertrek Kamperveen heeft 6 juni 2014 een symbolische cheque overhandigd aan de vertegenwoordiger van KWF en is blij op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan deze activiteiten in de strijd tegen kanker.

 

DUBBEL-DVD: 

Van de wedstrijd van 2014 is weer een prachtige dubbel-dvd gemaakt. Vanaf nu is deze te bestellen voor slechts €12,50 per dubbel-dvd. Klik bovenaan deze pagina op de knop "DVD Bestellen" 


20 april 2014 - Boerentrekkertrek 2014 Kamperveen!

Foto's Loco


5 april 2014 - Micropulling start ook in 2014 het seizoen weer in Kamperveen!

Ook 2014 gaat de Nederlandse competitie van de micropullers van start tijdens de boerentrekkertrek die ten behoeve van de kankerbestrijding wordt georganiseerd. De NMPO vind het mooi dat de eerste wedstrijd bij kan dragen aan dit goede doel, starten en slepen tot de finish.
  
Wat vooraf ging
Micropulling is ontstaan, toen een aantal tractorpulling liefhebbers plannen koesterden om zelf deel te gaan nemen, maar er gaandeweg achter kwamen dat dit hun financiële mogelijkheden te buiten ging. Om toch actief met de sport bezig te kunnen zijn, besloten zij modellen te gaan bouwen die aan dezelfde voorschriften dienden te voldoen als de “grote jongens” Dit is inmiddels 25 jaar geleden, wat gaat de tijd snel als je een leuke hobby hebt. 
 
Techniek
Naast deelnemers die streven naar het ultieme vermogen of de meest natuurgetrouwe replica zijn er ook nog mensen die de  uitdaging aangaan om hun model te voorzien van  zoveel mogelijk technische snufjes. Zo deden de afgelopen jaren de op afstand bedienbare bodylift, datalogging, onafhankelijk geremde achterwielen, de bestuurbare trekhaak en de achteruitversnelling hun intrede.
 
Een van de meest indrukwekkende staaltjes van  technisch vernuft heeft zo’n 10 jaar geleden zijn intrede gedaan. Martin Stouten uit St.Maartensdijk zorgde voor een wereldprimeur door de eerste turbine aangedreven micropuller te bouwen. Nu rijd hij in elke modified klasse mee met een turbine Puller en is hij met de Heat wereldkampioen geworden tijdens een bezoek aan Amerika. 
 

Een van de meest indrukwekkende staaltjes van  technisch vernuft heeft zo’n 10 jaar geleden zijn intrede gedaan. Martin Stouten uit St.Maartensdijk zorgde voor een wereldprimeur door de eerste turbine aangedreven micropuller te bouwen. Nu rijd hij in elke modified klasse mee met een turbine Puller en is hij met de Heat wereldkampioen geworden tijdens een bezoek aan Amerika. 

Het seizoen start weer op 19 april in Kamperveen, de eerste confrontaties met wijzigingen, nieuw gebouwde pullers en verbeteringen in bestaande exemplaren zullen voor spanning zorgen en onvoorspelbare uitslagen.

 
 

Komt de Blue Summit weer op de baan met een nieuwe korteslag buggy motor? Krijgen we de Superstock van Maarten en Aukje (showtime team) te zien? 

 

We willen er eigenlijk niet over schrijven maar de crisus heeft gevolgen op financieel vlak en dat beperkt de mogelijkheden om beter materiaal aan te schaffen, zijn we in staat om daar slim mee om te gaan. Groter probleem bij de leden is tijd, vele flitsende ideeën wachten op uitvoering, de specialisten die onderdelen maken komen slaap te kort en dan luid het motto “het moet wel hobby blijven”

 
 
Met bestaande pullers zoals bijvoorbeeld de Ultimate kan na 20 jaar dienst nog steeds een mooie competitieve pull neer zetten, dat dwingt respect af voor de ontwerper maar ook voor de huidige eigenaar van de machine die de aanpassingen en het onderhoud moet uitvoeren.
Het word in ieder geval de moeite waart om te komen kijken, de wedstrijd begint tussen 12 en 1 uur en zal de gehele middag duren.
 
Gezamenlijk steunen we het kankerfonds en maken er weer een mooie dag van, graag tot ziens namens de micropullers.
 
 
 

Potige smurf - Tuintrekkerslepwedstrijd

In 2013 een groot succes: de Potige Smurf en de tuintrekkerslepwedstrijd. Ook in 2014 zal de Potige Smurf klaarstaan om te proberen om de tuintractoren op een baan van 50 meter tot stilstand te brengen. Opgave voor deze wedstrijd kan aan de wedstrijdbaan tijdens de trekkertrek wedstrijd in Kamperveen.
Kijk voor meer info op de website van Potige Smurf!
 

Overige activiteiten voor de jeugd

Doe eens wat leuks of raar met je haar! Wat dit is verklappen we nog niet, maar beleef het zelf tijdens de Boerentrekkertrek! 

Al jarenlang een vast onderdeel van het programma: het sprinkkussen, sminken en natuurlijk de ballonnenwedstrijd. Elk jaar weer spannend hoe ver de ballonnen vliegen en of hij voorbij de bomenrij komt :)

 

27 maat 2014 - Startlijsten, Programma en Kleurplaat

Nog ruim 3 weken en dan barst het spektakel in Kamperveen weer los. De voorbereidingen lopen mooi op schema en de startlijsten van de verschillende sportklasses beginnen ook serieuze vormen aan te nemen, het belooft weer een mooi gevulde dag te worden met veel deelnemers! Onder het kopje 'Actuele Wedstrijdinformatie' vindt u alle startlijsten en de dagindeling voor de 19e april. De komende weken zullen de startlijsten van de sportklasse nog bijgewerkt worden.

 

Ook voor de kleine trekkertrek-liefhebbers is natuurlijk weer de traditionele kleurplaat beschikbaar! Kleur hem mooi en en ga volgas voor de full pull en de eerste plaats in de kleurwedstrijd. Veel plezier alvast.(Klik op de afbeelding voor een grote versie)

Inmiddels is de toezegging van Racing Team Oldebroek (RC RTO) ook binnen. Deze mannen gaan hun eerste wedstrijd voor de clubcompetitie houden, geen demo meer maar een echte wedstrijd dus. Het startveld is met ruim 60 deelnemers uit Nederland en Duitsland dan ook dik gevuld. Kijk voor meer info op de website van RC RTO.

 

 


14 februari 2014 - Inschrijfavond druk bezocht: standaardklasses vol

 

De inschrijfavond 2014 was wederom een groot succes! Alle standaardklasses zitten al vol. De online inschrijving is inmiddels opengesteld voor de sportklasses. Wil je meedoen aan de wedstrijd op 19 april a.s. schrijf je dan via het online aanmeldformulier in.

 


10 januari 2014 - Inschrijfavond 14 februari 2014 van 20.00 tot 22.00 uur (update 18-1-2014)

Lees alle actuele informatie over de inschrijving, klasse-indeling etc. bij 'actuele wedstrijdinformatie'.

 


07 januari 2014 - Vol gas naar de wedstrijd in 2014

Allereerst wil het bestuur van de Boerentrekkertrek Kamperveen de trouwe bezoekers van de site en de wedstrijd in Kamperveen het beste wensen voor dit nieuwe jaar 2014 en dat het maar een sportief trekkertrekjaar mag worden!

Het bestuur staat al weer te trappelen van ongeduld om aan de slag te gaan voor de aanstaande wedstrijddag, nog een dikke 3 maanden en dan is het alweer zover!

Dit jaar zal de Boerentrekkertrek gehouden worden op 19 april 2014. Noteer deze datum dus alvast in je agenda. In de loop van de komende tijd zal de site verder bijgewerkt worden met nieuwe informatie over de wedstrijd van 2014! 


18 juli 2013 - Uitslag ballonnenwedstrijd en DVD 2013

 

Ook dit jaar werd er weer een ballonnenwedstrijd voor de jeugd gehouden. De uitslag is inmiddels bekend: 

nr 1 is Aimee Rood uit Oosterwolde

nr2 is Christiaan Pleijter uit Zalk

nr 3 is Gerjan Bosman uit Oldebroek

 

DUBBEL-DVD: 

Van de wedstrijd van 2013 is weer een prachtige dubbel-dvd gemaakt. Vanaf nu is deze te bestellen voor slechts €12,50 per dubbel-dvd. Bestellen kan eenvoudig via het online bestelformulier.

 


13 juni 2013 - in 10 jaar tijd €115.500 voor KWF Kankerbestrijding

 

Ook dit jaar kon er weer een prachtig bedrag van €14.500 overhandigd worden aan KWF Kankerbestrijding! Met alle dank aan de trouwe sponsoren, vrijwilligers, landeigenaren en deelnemers en bezoekers die ieder jaar trekkertrek Kamperveen mogelijk maken.

Ook opnieuw een prachtige opsteker voor het gedreven bestuur van de Boerentrekkertrek Kamperveen, dat in al de jaren dat dit evenement nu georganiseerd wordt, ieder jaar meer dan €10.000 naar het KWF gedoneerd kan worden. 

Een snelle rekensom levert op dat in de afgelopen 10 jaar een indrukwekkend bedrag van €115.000 is bijeen gebracht. In maart van dit jaar heeft het bestuur met eigen ogen en oren kunnen aanschouwen welk nuttig werk er gedaan kan worden met dit soort bijdragen! Hieronder de foto van de overhandiging van het bedrag aan de vertegenwoordiger van KWF.

Op naar 2014!

 

 


2 mei 2013 - Uitslag Kleurwedstrijd 2013

2 jaar: 1 Inge v/d Schootbrugge - Nunspeet

          2 Arnold Kroese - Oosterwolde

3/4 Jaar: Thijs v/d Put - Oldebroek

5/6 jaar: 1 Marjolein Kroese - Kamperveen

             2 Heriet Kroese - Oosterwolde

             3 Larissa van Oene - Oosterwolde

7/8 Jaar: 1 Esmee Westerman - Dedemsvaart

              2 Martine Kroes - Doornspijk

              3 Ilse v-d Schootbrugge - Nunspeet


2 mei 2013 - Foto's Henk de Vries

Inmiddels zijn ook de foto's van Henk de Vries van de wedstrijd van 2013 beschikbaar. 


30 april 2013 - Uitslag Tuintrekkertrek

Op de website van 'De Potige Smurf'  staan de complete uitslagen van de tuintrekkertrek-wedstrijd van afgelopen zaterdag.


Aan bezoekers geen gebrek op Kamperveense Trekkertrek

Ondanks de vele evenementen hebben weer meer bezoekers uit het gehele land hun weg gevonden naar het jaarlijkse trekkertrek  evenement in Kamperveen.
Na een regenachtige voorbereidings dag op vrijdag brak op zaterdag de zon door en kon het publiek volop genieten van een boordevol programma waarin 300 tractoren, waaronder vele  Nederlandse toppers hun krachten maten met de onverbiddelijke sleepwagen die z,n hakken stevig in de strak geprepareerde klijbaan zette.
 
De tactiek van de bestuurder en de kracht van de trekker moesten een ideale combinatie vormen om een kans te maken op de prachtige beker en de uiteindelijke  felicitatie van de kissmissen.
 
Ook de indrukwekkende micro techniek van de Nederlandse Micropullers organisatie werd volop uitgetest in hun openingswedstrijd op het Kamperveense wedstrijds terrein. Ook de kids konden hun stuurmans kunsten tonen op de  tuintrekkerslepwedstijd tegen sleepwagen “de potige smurf”.  Teven kon er een prijs worden gewonnen bij een kleur- en ballonwestrijd. 

Kortom vele winnaars en toeschouwers hebben ook dit jaar weer kunnen genieten van een zeer geslaagde 11e editie van  trekkertrek in Kamperveen die in de lucht werd aangekleed door de prachtig vliegers van “stijgkracht”en op de grond door big-scale auto's van “Rc Oldebroek”. 

 

Films van afgelopen zaterdag zijn te zien op het kanaal van TP-moviechannel

Foto's van de LOCO

Foto's van Corine Docter


26 april 2013 - Laatste puntjes op de i en aanrijroute zaterdag ivm wegwerkzaamheden

We zijn er bijna klaar voor! Terrein is grotendeels ingericht, donderdagavond is er met man en macht gewerkt om zoveel als mogelijk is voor te bereiden, zeker omdat de berichten voor vandaag (vrijdag) nou niet al te best waren. 

Voor de bezoekers een deelnemers morgen: houdt er rekening mee dat een gedeelte van de Zuiderzeestraatweg is afgesloten als je vanaf Wezep komt. Op dit moment wordt er groot onderhoud gepleegd en daarvoor wordt af en toe een gedeelte afgesloten. 

De snelste manier op bij het terrein te komen is om de rode route te volgens, zoals op het kaartje aangegeven (klik op het kaartje voor groter formaat).

Tot slot melden we nog dat de Supersport Trucks, in tegenstelling tot eerdere berichten, NIET aanwezig zullen zijn.


23 april 2013 - LIVE met RTV-IJsselmond 

RTV IJsselmond verzorgt in 2013 de live-stream via Youtube. Vrijdagavond gaan we de stream 'on-air' zetten. Zaterdag dus ook een beetje genieten voor de thuisblijvers dus!


20 april 2013 - Programmaboek online en Supersport Trucks 

 
Nog een week en dan barst het spektakel in Kamperveen weer los. De voorbereidingen liggen goed op schema, de live-stream is inmiddels getest (en werkt!). Het programma is zo goed als rond, waarbij nog een leuk extraatje in Kamperveen te zien is: de supersport-trucks van Team Prinsen en Heavy Boys Toy komen een demo geven in Kamperveen.
 
Om het online programmaboek te zien klik op de afbeelding hieronder:
 

18 april 2013 - TV IJsselmond mediapartner 2013

 
Ook in 2013 wordt de wedstrijd in Kamperveen live in beeld gebracht. Dit jaar wordt de livestream verzorgt door TV-IJsselmond. Het is de bedoeling dat de uitzending in breedbeeld via het ziggo-kanaal en via de kabel-tv te volgen is. Meer nieuws volgt.
 

 

4 april 2013 - Nieuws over het randprogramma: Kleurplaat, Racing-team-Oldebroek en Demo Vliegerclub

De kleurplaat voor de jeugd kun je vanaf vandaag downloaden hieronder. Maak er een kleurig geheel van en leveren deze in op de wedstrijddag zelf.

kleurplaat

Bij de Boerentrekkertrek 2013 zal RTO uit Oldebroek aanwezig zijn met hun spectaculaire bigscale off-road auto's. Altijd een prachtig spectakel om naar te kijken (en luisteren)

 

Vliegerclub "De Stijdkracht" uit Emmen opnieuw naar Kamperveen

Vliegerclub 'De Stijgkracht' uit Emmen is opnieuw aanwezig bij de Boerentrekkertrek 2013. Het bestuur van BTT-Kamperveen is erg blij dat deze club belangeloos hun medewerking geeft aan het trekkertrek-spektakel in Kamperveen.


29 maart 2013 - Bestuur BTT-Kamperveen naar ziekenhuis

Het bestuur van Trekkertrek Kamperveen heeft een bezoek gebracht aan het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis en het  Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam om een kijkje te nemen en zich te laten voorlichten over het onderzoek naar het bestrijden van Kanker. 
Ieder jaar storten we de opbrengst van ons evenement aan de Kankerbestrijding en we wilden ook wel eens weten wat er nu mee gedaan wordt, aldus het bestuur. Zo hebben we enkele afdelingen van het onderzoekslaboratorium mogen bezoeken en hebben we weer in de collegebanken mogen zitten om ons te laten uitleggen wat er allemaal al is bereikt en wat de  doelen zijn in het onderzoek op zoek naar een medicijn en behandeling tegen deze ernstige ziekte. 
 
We waren zeer onder de indruk van de gedrevenheid en de kennis van de professoren die steeds dieper in de materie van de genen doordringen om die te kunnen ontrafelen. 
Ook hebben we begrepen dat dit veel tijd, energie en geld kost en we zijn dan ook blij dat het bedrag dat het trekkertrek-evenement in Kamperveen opbrengt hieraan kan bijdragen.
 

 

16 februari 2013 - Inschrijfavond groot succes

Afgelopen vrijdagavond was de inschrijfavond voor de Boerentrekkertrek editie 2013. Over belangstelling had de organisatie niet te klagen, wat een enthousiasme voor deelname! 

 Foto: Oldebroek.net

De standaardklasses zitten al vol en daarvoor kan niet meer worden ingeschreven. Er is nog wel ruimte in de sportklasse en superstandaard. Gegadigden kunnen zich vanaf vandaag online aanmelden via deze pagina. Binnenkort zullen ook de startlijsten hier te zien zijn.


18 januari 2013 - Inschrijfavond 15 februari 2013

Terwijl de rest van Nederland alleen nog maar aan sneeuw/IJs (of Lance) denkt, is het bestuur van de Boerentrekkertrek Kamperveen alweer serieus aan het gas geven met de voorbereidingen voor de wedstrijd van 2013.  

Voor de wedstrijd van 2013 zijn natuurlijk deelnemers nodig en die kunnen zich over een paar weken alweer melden op de inschrijfavond. Dit jaar wordt de inschrijfavond op 15 februari gehouden en op een nieuwe lokatie de Juliushoeve, lees alle nieuws hierover bij actuele wedstrijdinformatie.

De wedstrijd zelf vindt plaats op 27 april 2013, noteer deze datum dus alvast in uw agenda. Voor de tweede keer op de kleibaan en omdat het vorig jaar eigenlijk best goed bevallen is, weer op 3 banen tegelijk!

Tot ziens op de inschrijfavond of anders op de wedstrijddag zelf!


2 juni 2012 -  Opbrengst voor het goede doel 2012

Slecht weer, mooi bedrag!

Het was een regenachtige dag op zaterdag 21 april 2012 tijdens de 10e editie van de  grote trekkertrek wedstrijd in Kamperveen

Toch heeft het evenement 12.000 euro opgebracht voor KWF Kankerbestrijding, Het bedrag is vrijdagavond 1 juni overgedragen aan J. Puthaar ambassadeur van het KWF

De organisatie dankt alle vrijwilligers sponsoren en landeigenaren voor hun inzet en medewerking!


31 mei 2012 -  Dvd's 2012

De DVD van de wedstrijd 2012 klaar. Ook een exemplaar bestellen? Stuur even een berichtje via het contactformulier.

 


26 april 2012 -  Update nieuws

De wedstrijd achter de rug, terrein weer opgeruimd, spandoeken uitgewassen, etc. De wedstrijd van afgelopen zaterdag zal iedereen die er bij betrokken was, of het nu publiek of organisatie was, nog wel even blijven heugen. Voor het eerst op klei met weersvoorspellingen die er niet bijster goed uitzagen brachten best wel wat spanning met zich mee. Kan het wel, kan het niet? Maar.... het kon! En nog wel op 3 banen tegelijk. 

Uiteindelijk konden alle deelnemers die op tijd voor de sleepwagen verschenen, een trekpoging wagen. Het bestuur van BTT-Kamperveen is weer een ervaring rijker en kan nu weer vooruit kijken naar een volgende wedstrijd. 

Nog even een speciale vermelding voor de actie van Vrienden van Maud voor Leven. Iedereen die zaterdag geweest is, heeft kunnen horen wat er met Maud aan de hand was. De stichting was blij met de mogelijkheid om op deze wedstrijd een inzameling te houden en was zeer blij met hetgeen is binnengehaald. Alle gevers van harte dank!

 


17 april 2012 -  Programmaboekje online

Het programmaboekje met alle sponsoren en klasses staat in zijn geheel online. Gewoon leuk om alvast eens door te bladeren. Denk ook eens aan de sponsoren van dit evenement als U iets nodig bent, ze staan allemaal vermeld in het boekje!

Klik hier voor de online versie.


12 april 2012 -  Spanning stijgt in Kamperveen

Nog iets meer dan een week te gaan en dan barst het spektakel in Kamperveen weer los. Overvolle startlijsten, enthousiaste vrijwilligers, nieuwe kleibanen, etc... De organisatie is druk doende om alle puntjes op de i te zetten, om zo niets aan het toeval over te laten. Hou de site in de gaten voor al het laatste nieuws! 

 

Belangrijk voor de vroege vogels die echt alles willen meemaken: de start van de wedstrijd is dit jaar om 8.45 uur! Deelnemers worden geacht op tijd te zijn, dus moet je vroeg starten: zorg ervoor dat je op tijd binnen bent, de wedstrijdorganisatie wacht niet op laatkomers... Check het komplete dagprogramma hier.


10 maart 2012 -  2012 een bijzonder jaar... 3 banen tractorpulling

Het bestuur heeft besloten om dit jaar voor het eerst op 3 banen te gaan trekken. Doordat we ieder jaar weer meer inschrijvers hebben, gaan we als proef een 3e baan aanleggen. Deze 3e baan zal worden gebruikt tot het middag programma waarna terug zal worden gegaan naar 2 banen.

Met deze test zal worden gekeken of het organisatorisch praktisch en overzichtelijk is en dit in de komende jaren ook mogelijk is. Wel zal het extra drukte geven bij aanrijden het wegen en opstellen van de tractoren, we hebben dan ook alle medewerking van de deelnemers nodig om dit experiment te doen slagen!


 

13 februari 2012 -  Mooie uitslag www.tractorpulling.nl

Eind vorig jaar konden bezoekers van de populaire website www.tractorpulling.nl stemmen op de mooiste wedstrijd van het jaar 2011.  Er kon voor meer dan 100 wedstrijden in Nederland gekozen worden! Dit weekend werd bekend dat de Boerentrekkertrek van Kamperveen op de 5e plaats in de eindklassering is geëindigd. Het bestuur van de Boerentrekkertrek is hierdoor aangenaam verrast.  Deze eindklassering is een welverdiende pluim op de hoed van alle vrijwilligers die zich jaar aan jaar weer belangeloos inzetten, de sponsoren die trouw blijven steunen en niet in de laatste plaats natuurlijk het enthousiaste bestuur. Menig vrije uurtjes worden besteedt aan de voorbereiding en de dag zelf.

Met het behalen van de 5e plaats ligt de lat hoog voor 2012! Op de vernieuwde kleibanen zal qua organisatie alles uit de kast gehaald moeten worden om een mooie wedstrijd neer te zetten, het bestuur gaat die uitdaging graag aan!

A.s. vrijdagavond begint het al met de inschrijving van de deelnemers, daarna is het volgas doorgaan tot 21 april 2012 om alles op tijd klaar te hebben.

Natuurlijk kan de Boerentrekkertrek niet zonder enthousiaste bezoekers, die worden dan ook weer in grote getale verwacht op het altijd gezellige evenement in Kamperveen.  Tot ziens op 21 april 2012 in Kamperveen!


 

18 november 2011 - Kleibaan voor Boerentrekkertrek Kamperveen

Het is zover! Boerentrekkertrek Kamperveen wordt vanaf 2012 verreden op een echte kleibaan. Beide zandbanen zijn vervangen door een kleibaan, dus zowel de standaardklasse als de sport- superstandaard/supersportklasse rijden vanaf 2012 op klei. Zaterdag 1 oktober 2011 werd met groot materieel uitgerukt om in 1 dag 1800 kubieke meter klei vanuit de Flevopolder naar Kamperveen te rijden.

Het werd een lange dag voor alle chauffeurs en medewerkers, maar het resultaat mag er zijn:  een kleibaan van ruim 25 meter breed en 140 meter lang.

De vrijdagavond daarvoor was men al begonnen met het afgraven van de toplaag en het aanleggen van in totaal ruim 800 meter drain (zowel onder als langs de baan).  In alle vroegte vertrokken zaterdagochtend de eerste combinaties naar de Flevopolder om daar de wagens vol te laden met de polderklei. 's Avonds werd er tot in de late uurtjes doorgewerkt om alles op tijd af te krijgen. Een impressie van deze dag kunt u vinden in het fotoalbum en zien op de film (zie links hieronder).

Het bestuur van de Boerentrekkertrek Kamperveen zet met het aanleggen van deze kleibaan een volgende stap in haar ontwikkeling naar een steeds professioneler wordende wedstrijd.

Traditioneel is Kamperveen vaak een van de eerste buitenwedstrijden van het seizoen. Dit biedt natuurlijk veel rijders van zowel de standaardklasse als sport- en supersportklasses een mooie gelegenheid om alvast de eerste punten voor de competitie binnen te halen, of om nog wat test runs te maken voordat de overige competitiewedstrijden losbarsten.

Het bestuur hoopt in 2012 het publiek (wat altijd in grote getale aanwezig is) een prachtige wedstrijd aan te kunnen bieden met spannende wedstrijden in elke klasse. Zoals voorgaande jaren zal de opbrengst ten goede komen aan KWF Kankerbestrijding.

Tot ziens op 21 april 2012!

 

 


 

Uitslag ballonwedstrijd

Ruim 40 kaartjes van de ballonwedstrijd tijdens de trekkertrek zijn teruggestuurd. Het kaartje van de ballon van de ballon die het verste kwam werd teruggestuurd uit Sloten (Friesland). Dat is toch zo'n 50 km vliegen!

De winnaars zijn:

1e Janiek Mussche, vindplaats Sloten (FR)

2e Niels Schipper, vindplaats Urk

3e Niels Blok, vindplaats Tollebeek


Opnieuw recordopbrengst voor Nederlandse Kankerbestrijding

Afgelopen vrijdag 10 Juni is een bedrag van 16.000 euro overgedragen aan Ettje Wassenaar, ambassadeur van de Nederlandse Kankerbestrijding het KWF-fonds.

Het bedrag is de opbrengst van het jaarlijkse trekkertrek evenement in Kamperveen. Fantastisch!! dat zo'n groot bedrag in 1 dag kan worden opgebracht aldus Mvr. Wassenaar. Dat komt volgens Gerrit Wielink (1 van de bestuursleden van Boeren Trekkertrek Kamperveen) omdat we zo'n hechte groep vrijwilligers hebben die zich als een grote familie inzet om het evenement te doen slagen. Daarnaast stellen de landeigenaren ieder jaar weer hun land ter  beschikking en is het aantal trouwe sponsoren ondanks de crisis nog steeds groeiende. Dat samen met de steeds grotere landelijke bekendheid en natuurlijk het mooie weer maakt het mogelijk om dit prachtige bedrag te kunnen schenken aan dit zo belangrijke doel.

We hopen dan ook iedereen volgend jaar terug te zien tijdens het 10 jarig lustrum van Boeren trekkertrek Kamperveen.


 

Verkiezing wedstrijd van het jaar 2010

Kamperveen is bij de verkiezing van www.tractorpulling.nl geëindigd op een 14e positie. Via de site van Bert de With konden de bezoekers hun stem uitbrengen op maar liefst 182 wedstrijden. Dat Kamperveen op de lijst van populaire wedstrijden voorkomt is natuurlijk prachtig, maar nog mooier is dat we weer 3 plaatsen gestegen zijn ten opzichte van 2009. Het bestuur wil dan ook alle stemmers hartelijk danken voor hun stem op Kamperveen.  We kijken nu al uit naar de verkiezing van wedstrijd van het jaar 2011 en zullen er alles aan doen om nog te stijgen op de ranglijst, natuurlijk weer met uw hulp!